SALIEBROOD
Links een brood van witte bloem, rechts van Farina, extra fijn meel voor bijv. pizza.
ingrediƫnten | hoeveelheid |
---|---|
Bloem | 1 kg |
zuiveringszout | 4 theelepels |
zout | 6 theelepels |
verse Salieblaadjes | flinke hand vol |
karnemelk of yoghurt | 1 liter |
Hier geldt hetzelfde procedé als bij het basisbrood alleen voegen we hier de salieblaadjes toe. De oven op 220 graden, De bloem. bakingsoda en zout in de grote wijde schaal, de salieblaadjes even spoelen in koud water en heel laten. Even uitschudden en op de bloem. Door elkaar husselen en dan langzaam de karnemelk of yoghurt erbij. Yoghurt is in dit geval wel erg lekker. Het in tweeën delen met natte handen en vormen op het bakblik. Oven terug naar 200 en na 35 minuten (40) eruit, af laten koelen en echt lekker, weer dat stiekeme kontje.
Reactie plaatsen
Reacties