DE VARIATIES

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 13:02

SALIEBROOD

Links een brood  van witte bloem, rechts  van Farina, extra fijn meel voor bijv. pizza.

ingrediƫnten hoeveelheid
Bloem 1 kg
zuiveringszout 4 theelepels
zout 6 theelepels
verse Salieblaadjes flinke hand vol
karnemelk of yoghurt 1 liter

 Hier geldt hetzelfde procedé als bij het basisbrood alleen voegen we hier de salieblaadjes toe. De oven op 220 graden, De bloem. bakingsoda en zout in de grote wijde schaal, de salieblaadjes even spoelen in koud water en heel laten. Even uitschudden en op de bloem. Door elkaar husselen en dan langzaam de karnemelk of yoghurt erbij. Yoghurt is in dit geval wel erg lekker.  Het in tweeën delen met natte handen en vormen op het bakblik. Oven terug naar 200 en na 35 minuten (40) eruit, af laten koelen en echt lekker, weer dat stiekeme kontje.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.