IERS BROOD

Vorig jaar september kreeg ik mijn nieuwe oven en ik was dolblij. Eindelijk kon ik me weer laten gaan, met koken dan. Ik besloot om mijn eigen brood te gaan bakken. Of dat werkelijk voordelig is zal de energie rekening wel uitwijzen. 't Is overigens erg lekker en toen een vriendin me wees op het recept van Iers brood, schoten de tranen me in de ogen (smile) toen mijn eerste Ierse brood op het rooster lag. Zo lekker en zo simpel. Vorig jaar ging ik heel vrolijk richting Welkoop, daar hebben ze allerlei soorten meel van Soezie, de All In variant en meel waar je zelf alles nog aan toe moet voegen. De All In mislukt telkens bij mij, dus gewoon alles zelf doen. Een kilometer van mijn huis staat een molen waar ze ook meel verkopen, maar daar krijgt mijn portemonnee maagpijn van. Nu heeft niet iedereen een fornuis met drie ovens en nog een elektrische oven EN een combimagnetron, maar toch kom je met een gewone oven ook best ver.  Budget koken is mijn devies op dit moment. Als ik brood ga bakken dan bak ik er 9 tegelijk. Alles gaat in de vriezers. Zo ook mijn groente en zelfs aardappelen zijn in te vriezen. De meeste producten maak ik zover, dat als ik ze ontdooi, ik ze alleen nog snel hoef af te maken zonder dat het drellerig wordt. Invriezen van bijv. salades kan, maar dan zonder de verse yoghurt, mayo  etc., dat kan later worden toegevoegd en zo zijn er wel meer dingetjes.  Oja, ik woon in een bos en moet altijd een stukje rijden om bij een winkel te komen. Ook een reden om alles zo veel mogelijk in huis te hebben. Als ik zo in de keuken aan het fröbelen ben, kan ik het niet laten toch wat lekkers in te schenken. Ik hoorde eens zeggen 'de kok mag drinken'. Dat houd ik in ere.

Muur in de keuken zelf getegeld, leuk hé. De vogels zijn van (nog weer even opzoeken)

Dit zijn op dit moment wel zo'n beetje m'n favorieten. Let bij foto 3 niet op het vette glas, een echt kookglas zo te zien. Ik  zal wel vette vingers hebben gehad